logo

BatteriForeningen

Om foreningen

BatteriForeningen (Danish branch of EPBA) er en landsdækkende interesseorganisation for forhandlere af batterier i Danmark. Foreningen er Danmarks ældste og eneste brancheorganisation for virksomheder, der beskæftiger sig med batterier.

BatteriForeningen er en dansk filial af den europæiske batteriorganisation European Portable Batteries Association (EPBA) som ligger i Bruxelles. Filialens formål er at varetage medlemmernes og EPBA’s faglige interesser i forhold til danske myndigheder, forhandlere, forbrugere, andre erhvervsorganisationer etc.

Hvad rådgiver BatteriForeningen ikkeom?

BatteriForeningen beskæftiger sig ikke med salg af batterier. Derfor kan vi for eksempel ikke rådgive forbrugere omkring hvilke batterier, der skal bruges til et bestemt produkt. Her henviser vi i stedet forbrugerne til leverandøren af det pågældende produkt eller batteri.

BatteriForeningen tager sig desuden ikke af spørgsmål om vådbatterier (bilbatterier). Denne batteritype er nemlig ikke omfattet af foreningens interessesfære. Har du spørgsmål omhandlende vådbatterier, henviser vi i stedet til Dansk Producentansvarssystem: https://www.dpa-system.dk/da/DPA

Hvad kan BatteriForenigen rådgive om?

BatteriForeningen modtager mange forskellige spørgsmål omhandlende brug af batterier. Inden du kontakter os med eventuelle spørgsmål, kan det derfor være en god idé at kigge på listen over de mest stillede spørgsmål.

Vil du gerne være sikker på, at du behandler dine batterier korrekt, kan du desuden læse BatteriForeningens ti gode råd om batterier her: http://www.batteri.dk/hotel/batteri/webpages.nsf/ba9f50795226e2afc12565b5005aa2de/477605b902915f75c1256d7c00455677!OpenDocument

Aflevering af brugte batterier

I dag er størstedelen af de små batterier der sælges miljøvenlige. Men det forudsætter, at du som forbruger, husker at aflevere de flade batterier. Batterier bør aldrig smides ud i skraldespanden! Udtjente batterier indeholder nemlig værdifulde ressourcer som kan genanvendes.

Det er forskelligt fra kommune til kommune, hvordan de brugte batterier indsamles. Er du i tvivl om, hvordan du skal skille dig af med dine brugte batterier, kan du læse mere her: http://www.batteriindsamling.dk/home_page

Vil du gerne vide mere om den eurpæiske batteriorganisation, EPBA, kan du læse mere her: http://www.epbaeurope.net/
Her kan du også finde en liste over EPBA’s medlemmer med kontor i Danmark.
Kontaktinformation

BatteriForeningen
Ny Østergade 3
1101 København K

Direktør Frederik Madsen
E-mail: info@batteri.dk
Telefon: 40 43 02 50

Du er velkommen til at kontakte BatteriForeningens direktør Frederik Madsen på ovenstående e-mail eller telefon, hvis du har spørgsmål til foreningen.Alle oplysninger på denne hjemmeside er uden ansvar for EPBA. Brug af fotos m.v. må kun ske efter nærmere aftale.