logo

Hvis en person har slugt et batteri




Hvis en person har slugt et batteri, er der akut fare for helbredet.

Søg omgående til en skadestue.

Læs her hvad du kan gøre og henvis desuden lægerne til denne side. Bemærk at teksten findes på flere sprog.

http://buttonbatterysafety.com/dk/advice-for-medical-sector/


Se video med danske undertekster her:

https://www.youtube.com/watch?v=nwLLFJUcphw

Helt almindelige apparater vi bruger i dagligdagen, kan indeholde meget små batterier, de såkaldte knapceller. De er lette at overse og derfor farlige, hvis de sluges ved et uheld.

Knapceller er batterier designet til små apparater som fx fjernbetjeninger, høreapparater, lykønskningskort med lyd, fidget spinners og andet legetøj. De sælges i millionvis hvert år.

Batterierne kan kendes på deres flade form, der minder om en knap eller en mønt. De kan derfor være svære at skelne fra fx. piller.

Havner et knapcellebatteri i munden på et lille barn, der ikke selv kan advare de voksne om at have slugt det, kan konsekvenserne være fatale. Batterierne kan nemlig skabe en kemisk reaktion, som kan forsage forbrændinger i mund, svælg og mavesæk. Som forældre er det derfor vigtigt, at man sikrer sig, at de små batterier på ingen måde er tilgængelige for børn. For selvom der er krav om, at der skal bruges værktøj eller to uafhængige bevægelser for at tage et knapcellebatteri ud af et stykke elektronik, sker ulykker med knapcellebatterier desværre alligevel.

Også for svagtseende er der grund til at advare om, at det er afgørende at holde batterier og piller adskilt, så der ikke er risiko for at komme til at sluge et farligt batteri i stedet for en helbredende pille.


Billeder der må anvendes som led i omtale:
Læge med røntgenbilledeLæge med røntgenbillede.jpg
KnapcellerKnapceller.jpg