logo

Generelt om batteritests
Sådan testes almindelige alkaline batterier

Introduktion
Test af ydeevne for almindelige batterier på en korrekt måde er en kompleks øvelse, da den virkelige brug skal simuleres. Nogle gange foretager nyheder og forbrugerorganisationer batteritestning for at sammenligne forskellige mærker og drage konklusioner baseret på disse batteriers ydeevne. Ofte udføres disse test ved blot at sætte batterierne i et apparat og lade det løbe konstant, hvorved resultaterne kan være alvorligt fejlede og vildledende.

Med hensyn til almindelige alkaliske batterier fremgår de korrekte testmetoder og ydeevne officielt i standard (IEC 60086), som beskriver en række afladningstest. Disse applikationstest simulerer den almindelige elektriske brug af en almindelig forbruger og opdateres ofte for at være i overensstemmelse med de seneste tendenser.

Der er et par nøgleprincipper, som er væsentlige for at blive taget i betragtning i testprocessen:
- Test flere batterier af samme mærke og type
- Sørg for intermitterende test, dvs. ikke kontinuerlig drift af et apparat
- Batterierne skal testes i flere applikationstests
- De faktiske forhold i testmiljøet er vigtige

Intermitterende test af batterier
Det er vigtigt, at alle applikationstest har en intermitterende og ikke en kontinuerlig afløbsprofil, hvilket er i overensstemmelse med det almindelige forbrugsmønster for batterier. Denne forskel er meget vigtig, da en intermitterende dræn giver batteriet mulighed for at genvinde og øge dets udladningseffektivitet og tilsvarende kapacitet. Effektiviteten ved genopladning er baseret på flere ting, herunder selve batteriformatet.


Flere applikationstests
Endvidere giver testning af en drænprofil et meget selektivt billede af den samlede batteriladningsydelse. For én batteritype indgår op til seks forskellige applikationstests i de officielle testkrav. Dette simulerer brugen af ​​batterier i lav-, mellem- og høj- energikrævende apparater. Gode batterier i lav dræning virker ikke uden videre godt i høj drænforbrug og omvendt.

Standardbetingelser under afladningstestning
Opbevaring før afladningstestning og den faktiske afladningstest skal udføres under veldefinerede forhold.

Især er temperaturen af ​​stor betydning for apparater med høj afløbsapplikation. Små temperaturudsving på 2° C kan have en betydelig indvirkning på batteriets ydeevne. Den ative luftfugtighedskontrol er vigtig for at undgå kondensvirkninger på selve batteriet.

Endelig skal batteriets alder også tages i betragtning, da dette kan have en ret indflydelse på testresultaterne.


Oversat til dansk efter vedhæftede dokument.
How to test general purpose alkaline batteries.pdfHow to test general purpose alkaline batteries.pdf