logo

BatteriForeningen


Om BatteriForeningen
BatteriForeningen (Danish branch of EPBA) er en landsdækkende interesseorganisation for forhandlere af batterier i Danmark. Foreningen er Danmarks ældste og eneste brancheorganisation for virksomheder, der beskæftiger sig med batterier.

BatteriForeningen er en dansk filial af den europæiske batteriorganisation European Portable Batteries Association (EPBA) som ligger i Bruxelles. Filialens formål er at varetage medlemmernes og EPBA’s faglige interesser i forhold til danske myndigheder, forhandlere, forbrugere, andre erhvervsorganisationer etc.

Hvad rådgiver BatteriForeningen ikke om?

BatteriForeningen beskæftiger sig ikke med salg af batterier. Derfor kan vi for eksempel ikke rådgive forbrugere omkring hvilke batterier, der skal bruges til et bestemt produkt. Her henviser vi i stedet forbrugerne til leverandøren af det pågældende produkt eller batteri.

BatteriForeningen tager sig desuden ikke af spørgsmål om vådbatterier (bilbatterier). Denne batteritype er nemlig ikke omfattet af foreningens interessesfære. Har du spørgsmål omhandlende vådbatterier, henviser vi i stedet til Dansk Producentansvarssystem: https://www.dpa-system.dk/da/DPA

Hvad kan BatteriForenigen rådgive om?

BatteriForeningen modtager mange forskellige spørgsmål omhandlende brug af batterier. Som oftest henviser vi til vores side med gode råd om batterier, idet vi ikke kan rådgive om de enkelte mærker eller konkret udstyr. Vil du gerne være sikker på, at du behandler dine batterier korrekt, kan du desuden læse BatteriForeningens gode råd om batterier her

Aflevering af brugte batterier

I dag er alle almindelige batterier miljøvenlige. Men det er alligevel en god idé at aflevere dem separat. Batterier må aldrig smides ud i skraldespanden! Udtjente batterier indeholder nemlig værdifulde ressourcer som kan genanvendes.

Det er forskelligt fra kommune til kommune, hvordan de brugte batterier indsamles. Er du i tvivl om, hvordan du skal skille dig af med dine brugte batterier, kan du kontakte den kommune, hvor du skal af med batteriet.

Vil du gerne vide mere om den europæiske batteriorganisation, EPBA, kan du læse mere her: http://www.epbaeurope.net/
Her kan du også finde en liste over EPBA’s medlemmer med kontor i Danmark.


Persondatapolitik pr. 2. januar 2019:
GDPR for BatteriForeningen version 2.pdfGDPR for BatteriForeningen version 2.pdf

Kontaktinformation

BatteriForeningen
c/o Zofus

Postadresse: Grøndals Parkvej 60, 2720 Vanløse
Direktør Frederik Madsen
E-mail: info@batteri.dk
Telefon: + 45 40 43 02 50

Du er velkommen til at kontakte BatteriForeningens direktør Frederik Madsen på ovenstående e-mail eller telefon, hvis du har spørgsmål til foreningen.Alle oplysninger på denne hjemmeside er uden ansvar for EPBA. Brug af fotos m.v. må kun ske efter nærmere aftale.